Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Ο κ. Παναγ. Μερτύρης παρουσίασε στην Παλλήνη και ενώπιον μεγάλου αριθμού πολιτών την ιδρυτική διακήρυξη της παράταξης που ηγείται



Το προγραμματικό πλαίσιο αρχών και θέσεων της νεοσύστατης δημοτικής παράταξης «Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη / Πόλεις για να ζεις» παρουσίασε το πρωί της Κυριακής 23 Φεβρουαρίου,  ο επικεφαλής της, κ. Παναγιώτης Μερτύρης, απευθυνόμενος σε ένα μεγάλο αριθμό πολιτών που κατέκλυσε από νωρίς τους εντός και εκτός της αιθούσης, χώρους .

Η εκδήλωση ήταν η πρώτη της παράταξης, έγινε στο χώρο που στεγάζεται η επιχειρηματική δραστηριότητα του κ. Απ. Καπέλη, (Motosporting) επί της Λεωφ. Μαραθώνος 14 και οι δημότες που έσπευσαν να  ακούσουν τον κ. Π. Μερτύρη, ξεπερνούσαν τους 600.


Η ομιλία του κ. Π. Μερτύρη ήταν καλά προετοιμασμένη, ο ίδιος αιφνιδίασε ευχάριστα για τον τόνο και τον παλμό της και σε ότι αφορά το περιεχόμενό της , ήταν δομημένο προς δύο κατευθύνσεις:
  • στην αυστηρή κριτική που άσκησε στο έργο της Δημοτικής Αρχής και
  • στην πρόσκληση που απεύθυνε προς όλους τους πολίτες για ενωτική συμπόρευση με κοινό στόχο την «αντικατάσταση της καθεστωτικής αντίληψης που χαρακτηρίζει την σημερινή δημοτική αρχή με μία ανοιχτή, συμμετοχική διοίκηση. Μία διοίκηση –είπε ο κ. Π. Μερτύρης-  που θα σέβεται και θα ακούει τους πολίτες και παράλληλα θα διαχειρίζεται με σύνεση και υψηλή ευθύνη τα χρήματα και την περιουσία του Δήμου»
Συμπερασματικά: ήταν μια καλή, συγκροτημένη ομιλία, χωρίς μεγαλοστομίες και ασαφείς αναφορές και δεδομένου ότι ήταν η πρώτη του κ. Π. Μερτύρη ως επικεφαλή της παράταξης που ουσιαστικά ίδρυσε ο ίδιος –υπενθυμίζεται ότι μόλις τα τρία τελευταία χρόνια ασχολείται με τα κοινά- τα «πήγε» πολύ καλά, γεγονός που του το αναγνώρισαν και τον συνεχάρησαν,  σχεδόν  όλοι, όταν τελείωσε η εκδήλωση.

Σε ότι αφορά τα πολιτικά χαρακτηριστικά της εκδήλωσης :
διαψεύστηκαν οι κάθε λογής «κασσάνδρες» που ως και αργά χθες, βράδυ,διακινούσαν μετά επιτάσεως, πολυσύνθετα «σενάρια» με επικρατέστερα, δύο:
  1. ότι το πρωί της Κυριακής, ο Παναγιώτης Μερτύρης θα αναγγείλει στην ομιλία του, «την προσχώρησή του σε υπό διαμόρφωση συνδυασμό»
  2. Και ότι, «έχει μείνει μόνος στην παράταξη που ίδρυσε αφού τον εγκατέλειψαν οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι που συμπορεύονται μαζί του, στην ομάδα της μείζονος αντιπολίτευσης….»
Δυστυχώς για τους διακινητές τους, κανένα από τα δύο δεν επικυρώθηκε.
Αντιθέτως. Ήταν παρόντες, οι δημοτικοί σύμβουλοι, κ.κ. Άρης Βίτσιος, Τριαντ. Κουτσικούρης,  Αργύρης Βασιλόπουλος, Κώστας Μήλας και Νεκτάριος Καλαϊτζής, οι οποίοι, δεν αρκέστηκαν να δηλώσουν «απλή παρουσία», συμμετείχαν ενεργά στην «εξέλιξη» της εκδήλωσης, καταχειροκρότησαν τον κ. Π. Μερτύρη στην διάρκεια της ομιλίας του και στο τέλος, τον συνεχάρησαν εγκάρδια για το περιεχόμενο της.
Το κυριότερο: όλοι, δήλωναν στις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις με τους δημότες ότι συμπορεύονται με τον κ. Π. Μερτύρη και θα διεκδικήσουν μαζί του τη δημοτική αρχή του Δήμου.

Απόντες με συνειδητή επιλογή,  οι κ.κ. Π. Λάκκος (έγγαμος με την αδελφή του κ. Π. Μερτύρη) και Ιωαν. Χαλκίδης, οι οποίοι, μαζί με τους κ.κ. Θόδωρο Σμυρλιάδη και Σπύρο Κωνσταντά, «συστρατεύθηκαν» στον υπό δημιουργία συνδυασμό που φέρεται να ηγείται ο επί διετία αντιδήμαρχος του κ. Αθ. Ζούτσου, κ. Κ. Μπάκας.
Στον ίδιο συνδυασμό συμμετέχουν, η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Ματίνα Πανταζή, ο προερχόμενος από τη ΔΗΜΑΡ κ. Γ. Μπουλμπασάκος, η κ. Αικ. Γκόνου, ο πρ. γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Παλλήνης, κ. Γιώργος Σηφομιχελάκης αλλά και ο σημερινός γραμματέας της τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Δήμου Παλλήνης, κ. Μάκης Παπανικολάου καθώς και ορισμένα ακόμη στελέχη προερχόμενα από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ.


Στο περιθώριο της εκδήλωσης

Στην εκδήλωση παρουσίασης της ιδρυτικής διακήρυξης, συμμετείχαν πολλά από τα στελέχη της παράταξης που θα συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια της παράταξης, στην πλειοψηφία τους νέοι σε ηλικία και χωρίς προηγούμενη εμπλοκή σε δημοτικές εκλογές.
Παρόντες, αρκετοί, πρώην δημοτικοί σύμβουλοι και πολλοί γνωστοίαπό την επαγγελματική και εν γένει κοινωνική/συλλογική τους δράση και από τις τρεις δημοτικές ενότητες του Δήμου.
 Ο κ. Ντίνος Συριόπουλος, ήταν επί σειρά ετών από τα βασικά στελέχη –αν, όχι, το βασικότερο- που υποστήριζαν την υποψηφιότητα του …. «ψηφοσυλλέκτη» κ. Θόδωρου Σμυρλιάδη. Σήμερα, υποστηρίζει την υποψηφιότητα του γαμπρού του κ. Παναγιώτη Κάλανδρου,(ιδιοκτήτη των εκπαιδευτηρίων Καλάνδρου) στον συνδυασμό που ηγείται ο κ. Π. Μερτύρης.
Και δοθείσης αφορμής: παραπλεύρως του χώρου που έγινε η εκδήλωση της ιδρυτικής διακήρυξης, είναι το σπίτι του κ. Θ. Σμυρλιάδη. Γνωρίζοντας τι πρόκειται να συμβεί το πρωί της Κυριακής στη γειτονιά του, φρόντισε να «υπενθυμίσει» στους παρευρισκόμενους ότι «οι δρόμοι τους έχουν χωρίσει…» αναρτώντας το πανό που εικονίζεται στην φωτογραφία.
Ήταν η πρώτη εικόνα που έπεφτε στην προσοχή του κάθε προσερχόμενου στην εκδήλωση και βέβαια δεν «περνούσε» ασχολίαστη. Οι αντιδράσεις ήταν ήπιες μεν,  «πολύμορφες» δε και κατά το πλείστον, ευρηματικές…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.